ACN Nova York.-El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, tanca aquest dimecres a l’International Peace Institute la ronda de trobades amb organismes internacionals a Nova York, on ha volgut explicar la “sensible” situació política entre Catalunya i l’estat espanyol. Bosch defensa davant la comunitat internacional la voluntat de “diàleg” del Govern i la sortida “democràtica” a l’afer: “És l’única solució real i possible perquè s’acabi aquest conflicte”. En els darrers tres dies, Bosch s’ha reunit amb UNICEF, la UN Woman, l’SDG Action i UN Habitat per traslladar-los aquest missatge. Bosch també ha participat en dos actes de la Unió de Ciutats i Governs Locals (CGLU) i Regions4 on també ha aprofitat per exposar aquest objectius.

Abans de la trobada amb el vicepresident de l’International Peace Institute, Adam Lupe –que s’ha fet a porta tancada–, Bosch ha celebrat poder haver-se trobat amb tot un seguit d’organismes que “treballen per la pau”. En aquestes trobades, Bosch ha apel·lat constantment a la justícia, la pau, els drets humans i la democràcia.En aquest sentit, el conseller d’Acció Exterior ha aprofitat per demanar a la flamant presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, que intercedeixi també per a una solució dialogada al conflicte polític a Catalunya. Bosch ha dit sentir-se “en línia” amb les declaracions de la presidenta, que aposta per “donar veu i escoltar” els ciutadans europeus.Bosch agafà el guant de Von der Leyen i li demana que “convenci” el govern espanyol perquè deixi de posar “traves i pretextos burocràtics” i es pugui permetre que Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín puguin recollir la seva acta d’eurodiputats perquè la veu de dos milions de ciutadans “sigui present” a l’Eurocambra.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.