El festival Arenal Sound va abaixar anit el teló amb les actuacions de Steve Aoki i The Hives. Enguany, si es mira el nombre d’assistents (més de 300.000 persones), ha estat tot un èxit. No obstant això, els organitzadors van anunciar que el 2017 l’Arenal podia deixar Borriana. El motiu, segons ells, és el mal tracte institucional.

A la conferència de premsa sobre el resultat de l’esdeveniment, el portaveu del festival, David Sánchez, va explicar: ‘Hem demanat a l’ajuntament les mateixes condicions que qualsevol altre festival. No hi ha portes tancades si estan disposats a donar-nos el mateix tracte.’ La batllessa de Borriana, Maria Josep Safont, que seia al seu costat, va assegurar que volia que l’Arenal es quedés a la ciutat.

L’organització té previst de reunir-se, aquests dies vinents, amb l’ajuntament i la Generalitat valenciana per negociar la permanència de l’Arenal.

Els problemes d’enguany
Aquest estiu, el festival ha estat a punt de no fer-se. L’ajuntament hi va retirar l’autorització per ‘falta de garanties i solucions contra les molèsties veïnals’. La decisió es va prendre arran del fet que tres reports tècnics –dos de municipals i un de la Generalitat– van aconsellar de denegar-ne els permisos.

Els reports són fruit d’una sentència del Tribunal Superior del País Valencià que va obligar l’ajuntament a indemnitzar per danys morals tots els veïns d’un edifici afectat pel soroll de l’Arenal. L’ajuntament va pagar 18.000 euros.

Finalment, el 22 de juliol, el consell va autoritzar el festival, per tal com era un esdeveniment de caràcter ‘singular i extraordinari’. Tanmateix, l’organització es va veure obligada a prendre mesures per minimitzar-ne els efectes del soroll.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.