El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, ha anunciat avui que el seu executiu recorrerà ‘aquests dies vinents’  la reobertura de les delegacions de la Generalitat a l’estranger tancades pel govern espanyol durant l’aplicació del 155, perquè considera que el govern ‘no ha complert els procediments legals en vigor’. Segons Borrell, ‘la decisió’ de presentar el recurs ‘està presa’ i els serveis jurídics de l’Estat ‘estan treballant per fer-ho bé’. Amb tot, ha afirmat que darrere aquest recurs només hi ha ‘un pur problema de procediment’ i el govern espanyol ‘no té més remei que fer-ho així’.

Borrell ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid, on ha admès que la imatge internacional de l’estat espanyol ha quedat ‘seriosament malmesa  sobretot a Europa i el món anglosaxó’ pel que considera ‘la propaganda del moviment independentista català amb el suport actiu de les institucions de la Generalitat’, fet que ha obligat el seu ministeri a ‘dedicar part del seu temps i energia a corregir aquest missatge i recompondre la nostra imatge’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb