El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, va dir ahir que Espanya té la voluntat de cooperar perquè l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea es faci de pressa i bé, però vol que aquesta associació inclogui la protecció social als treballadors espanyols, ‘en peu d’igualtat amb Europa’.

El govern andorrà defensa que aquesta qüestió s’ha de negociar, però Borrell va pretendre tallar el debat després de la reunió amb la ministra d’Afers Estrangers, Maria Ubach. El ministre espanyol negà pressions, però va dir: ‘Som en una negociació d’associació i la ministra sap perfectament quines són les regles de joc de la UE i dels països que s’hi associen’, entre els quals hi ha la protecció de la desocupació.

I encara va insistir: ‘Si un país s’associa a la UE, ho fa amb totes les conseqüències.’ Va admetre que s’havia de veure com es concretaria aquest principi, però afegí: ‘No hi pot haver discriminació des del punt de vista de la protecció social.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb