La consellera de Cultura, Laura Borràs, creu que el govern s’ha de refermar en les lleis que ‘sobiranament té dret de fer’ restituint el contingut de les normes tombades pel Tribunal Constitucional espanyol (TC), com la de l’aranès i la taxa audiovisual. ‘És una prioritat, hem de fer-ho perquè respon a una necessitat i a una convicció’, ha afirmat en una entrevista a l’ACN. Ha afegit que hi ha la possibilitat que el nou impost sobre les operadores d’Internet sigui superior a l’anul·lat pel TC

Sobre el català, ha reclamat una actitud generosa que respecti els drets lingüístics de tothom i ha dit que treballarà perquè ‘deixi de ser una llengua minoritzada’. Borràs ha defensat que la llengua és un ‘pont, un llaç, que acull i vertebra unitats familiars’. Ha insistit que és un eix integrador i que cal treballar per a totes les llengües parlades a Catalunya.

Un dels desafiaments pendents entre els equipaments de Barcelona és l’ampliació del MACBA, prevista a l’espai de La Capella però que ara aturada per la reubicació del CAP del Raval Nord. Segons la consellera, la causa és estructural i deriva de l’enriquiment del seu patrimoni. ‘Necessitem atendre l’art contemporani, que és el nostre present però també el nostre futur’, ha especificat. Per això, es mostra esperançada de trobar la complicitat de tothom per resoldre’n l’ampliació.

Sobre el futur de l’Arts Santa Mònica, Borràs defensa que no cal repensar el centre de la ciutat, car és un debat obert i que necessita reflexió i prefereix cercar-hi consens. ‘En l’arquitectura i la fotografia no hi és, hem d’aprofitar la feina feta per tenir amplitud de mires com a centre d’arts global’, ha apuntat. Paral·lelament, també s’ha mostrat favorable a fixar un IVA superreduït per a la cultura, que ‘no és un luxe’, sinó una necessitat bàsica que cohesiona com a país, genera identitat i permet que la societat avanci.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb