ACN Barcelona.-La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat aquest dimecres que el sector cultural no patirà “canvis de timó imprevistos” amb el seu pròxim relleu al capdavant del Departament de Cultura. “Me’n vaig amb la tranquil·litat de saber que qui em rellevi en el càrrec farà seves les línies estratègiques del Govern”, ha declarat Borràs des del Parlament, en la rèplica a una interpel·lació de JxCat. “Cada consellers imprimeix un tarannà diferent, però més enllà de les persones aquest Govern governa d’acord a un pla de legislatura que trobarà continuïtat amb la nova consellera de Cultura que nomeni el president”. La titular de Cultura s’ha acomiadat del Parlament amb la seva intervenció i ha reivindicat la seva feina al capdavant del Departament.

Borràs ha recordat que moltes vegades ha dit que la cultura és allò que ningú no qüestiona, però que ningú prioritza. “Massa sovint oblidem que aquesta importància s’ha de traduir en termes pressupostaris”. En aquest context, ha recalcat que la cultura ha de passar de ser important a ser prioritària. “Quan presentava les línies estratègiques em fixava com horitzó avançar cap a la recuperació dels nivells d’inversió de fa 15 anys i el Govern treballa amb uns pressupostos prorrogats i me’n vaig amb la recança de no haver pogut avançar respecte l’escenari que em vaig trobar acabat de sortir del túnel del fatídic 155”. En aquest context, ha demanat als parlamentaris a superar les diferències ideològiques per tirar endavant els pressupostos. La titular de Cultura s’ha acomiadat del Parlament amb aquesta intervenció durant el ple, on ha reivindicat la seva feina al capdavant del Departament. “Hem atès 346 iniciatives parlamentàries, he respost 33 preguntes orals, 176 preguntes escrites i aprovat 14 resolucions, 33 acords de Govern i quatre decrets en matèria de cultura”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb