La consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, ha criticat avui el govern espanyol de tenir actituds colonialistes com en un estat d’excepció. La consellera ha respost a la querella interposada contra ella per la licitació de la compra d’urnes del govern afirmant que és absurda perquè no se la pot acusar de malversació de fons públics.

Ha recomanat al govern espanyol ‘prendre una til·la’ i ‘tranquil·litat’. Borràs és llicenciada en Farmàcia i un assistent a l’esmorzar informatiu li havia preguntat quin medicament recomanaria a l’executiu que presideix Mariano Rajoy, de qui ha criticat que fa una ‘utilització i manipulació barroera’ de la justícia.

Ha dit que la democràcia espanyola està emmalaltida perquè el govern espanyol utilitza mecanismes legals i no legals per a anar en contra de l’aspiració democràtica de l’independentisme, i ha sentenciat que els catalans han d’escollir entre independència o decadència.

Aquesta setmana la fiscalia espanyola ha presentat una querella contra Borràs en què se l’acusa de presumptes delictes de prevaricació, desobediència i malversació  en relació a l’anunci de licitació per a la compra de 8.000 urnes per al referèndum. El fiscal espanyol argumenta que l’impuls dels tràmits per a la compra de les urnes vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]