Boris Johnson

Els diputats conservadors han participat avui en la tercera votació per a continuar eliminant candidats a la successió com a primer ministre i cap del Partit Conservador. Boris Johnson, es manté al capdavant amb 143 vots (+17). En canvi, el candidat revelació aquests darrers dies, Rory Stewart, ha quedat eliminat de la cursa a succeir Theresa May.

L’actual ministre d’Afers Estrangers, Jeremy Hunt, amb 54 vots (+8) i el ministre de medi ambient, Michael Gove, amb 51 (+10) es consoliden com a principals alternatives a Johnson. Sajid Javid, ministre de l’Interior, ha passat ronda amb 38 vots (+5) i Rory Stewart ha estat el menys votat amb el suport de 27 diputats (-10).

Els parlamentaris conservadors faran demà dues rondes. El resultat de la primera es coneixerà a les 14.00 i el de la segona a les 19.00. Per tant demà quedaran només dos candidats finals que seran votats per tots els membres del Partit Conservadors en les setmanes vinents.

Boris Johnson domina la successió de Theresa May en la segona votació

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb