Experts del CIMIT de Boston assessoraran vuit projectes en l’àmbit de la salut a Catalunya a través del programa d’acceleració CRAASH del Biocat, un curs de 12 setmanes que ajudarà els equips de recerca catalans i d’altres països europeus a llançar amb èxit al mercat innovacions en l’àmbit dels dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digita health.

El programa seleccionarà i entrenarà vuit equips de recerca perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els alumnes estaran guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l’acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent.

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i forma part del programa de bootcamps d’EIT Health, el principal consorci de salut europeu.’Des de CIMIT estem molt satisfets de col·laborar amb Biocat per accelerar l’arribada al mercat de la recerca d’alt nivell que es fa a la BioRegió de Catalunya i altres ecosistemes europeus, i estem segurs que la nostra experiència i contactes a l’ecosistema de Boston ajudaran a portar aquesta ciencia d’alt nivell fins als pacients’, explica John Collins, COO del CIMIT.

‘CRAASH Barcelona permet donar resposta a un dels principals reptes de Biocat i de tot l’ecosistema català de les ciències de la vida i de la salut: transformar el coneixement i la tecnologia generats a la BioRegió en creixement econòmic i impacte social’, destaca Jordi Naval, director d’Estratègia de Biocat. La convocatòria per participar a CRAASH Barcelona estarà oberta fins a l’11 de març a la web del programa. S’hi admeten projectes de recerca en fase de prova de concepte o prova de viabilitat.

Les empreses ja establertes també poden presentar-se si es troben en fase de cerca d’una aplicació en salut per la seva tecnologia i/o cercar/validar el seu model de negoci. Tot el programa –viatges inclosos– és gratuït per als equips seleccionats.CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (d’abril al juny) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat.

Els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals. La segona fase servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant juliol i setembre.Finalment, els equips de CRAASH Barcelona podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant de l’ecosistema de Boston, i dos d’ells seran seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb