El senador de Bildu Jon Iñarritu s’ha encarat avui amb el secretari d’estat de Seguretat perquè el govern espanyol va indultar el guàrdia civil Manuel Sánchez Corbí, condemnat per tortures i inhabilitat. Iñarritu ha retret al secretari d’estat que Sánchez Corbí fos ascendit i que es dediqués a donar lliçons sobre la manera com ha de tractar detinguts la Guàrdia Civil.

Ahir Iñarritu va encendre el senat espanyol amb una intervenció en defensa del govern legítim de Catalunya. ‘Vostès van imposar el 155, van convocar unes eleccions il·legítimes i les han perdudes. Ho han d’assumir.’ El senador va instar PP, PSOE i Ciutadans a acceptar la derrota i va defensar el dret de governar del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

‘Va ser el senyor Méndez de Vigo qui va animar Carles Puigdemont a presentar-se a les eleccions. Què passa ara? Quin problema tenen que sigui el president legítim?’, els va etzibar. La intervenció d’Iñarritu va ser interrompuda i els diputats unionistes van fer mostres d’indignació.

També els va dir: ‘Senyories, hi ha res més il·legítim, autoritari, colonial i supremacista que intentar governar Catalunya des de Madrid amb l’oposició de la societat catalana?’ El senador va recordar que el govern espanyol hauria pogut optar per la via negociada, tal com van fer el Canadà i el Regne Unit, però que finalment es va decantar per la ‘via turca’: la repressió, la violència i la vulneració de la superació de poders.

A més, va dir que Junqueras, Sànchez, Cuixart i Forn eren presos polítics, i en va demanar l’alliberament, mentre se sentien crits irats dels senadors espanyols.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]