La llei per frenar l’encariment dels lloguers a Berlín va entrar ahir en vigor amb l’objectiu de controlar l’augment del preu dels darrers anys. El responsable regional de desenvolupament urbà, Katrin Lompscher, de Die Linke, ha assegurat que la llei, que congela els lloguers a la capital alemanya durant els cinc anys vinents, ‘torna a equilibrar el nivell dels lloguers a Berlín, que s’havia desbordat’.

‘Els polítics tenen la responsabilitat d’ocupar del fet que les persones puguin permetre’s de tenir un sostre sobre el cap’, ha afegit Lompscher, qui s’ha declarat optimista davant de la més que previsible revisió judicial de la llei, com han demanat la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) i el Partit Democràtic Lliure (FDP).

Lompscher ha destacat que la congelació dels preus és, malgrat tot, una mesura insuficient que ha de ser apuntalada amb la multiplicació d’habitatges nous assequibles per a relaxar el mercat immobiliari. ‘Els habitatges d’edificis nous van quedar expressament fora del topall dels lloguers perquè cal dedicar els cinc anys vinents per a millorar considerablement el mercat immobiliari’, ha indicat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb