El batlle de Dosrius, Marc Bosch, en una imatge d'arxiu

Sis batlles d’ERC presentaran demà davant dels jutjats de Mataró, una denúncia conjunta per atemptats, coaccions i amenaces per part de grups ultres molt actius al Maresme i que també han atemptat contra el mobiliari públic d’algunes de les viles demandants. Els sis batlles són: Annabel Moreno (Arenys de Mar i vice-presidenta de l’AMI), Damià del Clot (Vilassar de Mar), Xavier Godàs (Vilassar de Dalt), Marc Bosch (Dosrius), Andreu Bosch (Teià) i Joan Mora (Sant Andreu de Llavaneres).

El redactat també denuncia la persecució ideològica contra els batlles d’Esquerra Republicana amb una denúncia implícita a aquests grups entre els quals hi ha l’autoanomenat ‘Segadors del Maresme‘, i que té com un dels seus caps Santiago Pulido.

Els Segadors del Maresme es dediquen, tal com exposen al seu compte de Twitter, a ‘netejar’ els carrers de Catalunya de llaços grocs i signes favorables a la independència i a l’alliberament dels presos polítics. El portaveu, José Casado, explica que és l’únic membre del grup que parla a cara descoberta i que la resta d’integrants no ho fan ‘per no rebre amenaces a títol personal.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.