La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha denunciat que el govern tenia constància que algunes empreses havien rebut ‘trucades directes’ perquè traslladessin la seu social fora de Catalunya i que ho havien fet arribar al departament. ‘La majoria de les empreses que s’han posat en contacte amb el govern ens han dit que ho feien d’una manera temporal per les pressions que rebien’, ha explicat en una conferència de premsa a Tarragona.

Bassa ha assegurat que el departament ho investigava i que quan en tinguessin la informació exacta farien públic quines empreses havien rebut les trucades i d’on provenien.

Per una altra banda, la consellera considera que el decret aprovat recentment pel govern espanyol facilita el canvi de seus perquè, segons que ha criticat, permet d’actuar en dos dies sense tenir en compte el parer dels accionistes. No obstant això, ha admès que el govern estava preocupat per la situació, però ha insistit que fins ara només s’havien produït canvis de seu social i fiscal que no tenien impacte en l’ocupació ni els resultats productius.

Des del dia 2 d’octubre, 691 empreses han traslladat la seu social fora de Catalunya, segons les últimes dades fetes públiques pel Col·legi de Registradors d’Espanya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]