Més per Mallorca

L’assemblea de Més per Mallorca ha donat aquest vespre el vist-i-plau a l’acord de govern que s’ha assolit aquesta matinada amb el PSIB i Unides Podem, poc abans de la sessió constitutiva del parlament. El suport ha estat del 53% (81 vots a 54, amb 16 abstencions) i suposa que Més accepta l’assumpció de dues conselleries i també l’opció de tenir un senador per designació autonòmica.

El repartiment del govern queda en 7 conselleries pel PSIB, dues per Més per Mallorca i dues per Unides Podem. Més assumirà les àrees de benestar social i medi ambient, mentre que Unides Podem gestionarà una conselleria associada a la vice-presidència del govern de Canvi Climàtic i diversificació de model productiu, on s’inclouria canvi climàtic i transició energètica, innovació i indústria, una conselleria d’agricultura, ramaderia, pesca i sobirania alimentària i una vice-conselleria de qualitat i memòria democràtica on s’inclouen transparència, participació i memòria democràtica.

Per la seva banda, el Consell de Coordinació de Podem també ha validat l’acord, però encara l’han d’aprovar els inscrits en una consulta que es farà els pròxims dies.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.