El president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, han formalitzat l’adhesió del club a la patronal. Amb el seu ingrés com a soci, el Barça es converteix en la primera entitat esportiva catalana que formarà part de la comunitat empresarial.

En un esmorzar en què s’ha presentat l’informe sobre l’impacte econòmic del club la temporada passada, Bartomeu ha dit que el Barça continuaria treballant per ser un ‘motor econòmic’ del país, l’estat i el continent. L’acord amb Foment s’ha tancat sense consultar prèviament els socis.

Les crítiques no han trigat a arribar: Eines de País, la candidatura de l’Assemblea Nacional Catalana que dirigeix la Cambra de Comerç, ha repiulat un comentari de la patronal independentista Anem per Feina, que considera una ‘traïció’ la decisió del club. La mateixa ANC ha lamentat l’anunci perquè la patronal ‘ha donat l’esquena a les reivindicacions majoritàries de la societat catalana’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb