Deu concerts del Barnasants 2020 que no podeu deixar escapar

  • Us oferim una selecció de deu espectacles del festival Barnasants, que durarà fins el 26 d’abril

VilaWeb
Redacció
23.01.2020 - 17:00
Actualització: 24.01.2020 - 19:40

Fa vint-i-cinc anys, va néixer un festival que volia fer de la cultura una eina de reflexió i transformació social. El Barnasants, festival de cançó d’autor, arriba al quart de segle consolidat com una de les cites imprescindibles del calendari. Del 24 de gener al 26 d’abril s’han programat 125 concerts arreu dels Països Catalans.

Us oferim deu propostes per a esprémer el Barnasants:

Ovidi 25. Mai no se’n va sempre és qui torna. Concert inaugural
24 de gener. 20.30. Cotxeres de Sants (Barcelona).
Més dates: 25 de gener a Centelles; 15 de febrer a Castelldefels; 22 de febrer a Girona; 14 de març a Manacor; 27 de març a Vilafranca del Penedès; 29 de març a Balaguer.

Els Ovidi4 reten homenatge a Ovidi Montllor ara que fa vint-i-cinc anys de la seva mort. L’espectacle, que uneix música, poesia i reflexions, vol ser un repàs de tot allò que significa Ovidi Montllor en el seu triple vessant, com diria ell, d’artista, cantant i pallasso.

Concert per la vida. Homenatge a Guillem Agulló
26 de març. 20.00. Auditori de Barcelona.
Més dates: 1 d’abril a València, lloc per confirmar.

El projecte ‘La lluita continua’, contra la impunitat dels assassins de Guillem Agulló, programa un concert amb dos escenaris (Barcelona i València) per a homenatjar la figura d’Agulló i denunciar l’auge de l’extrema dreta a les institucions i als carrers. Hi actuaran Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Tribade, Smoking Souls, Jazzwoman, Miquel Gil, el Diluvi, Opció k-95, No Logo, Ovidi5-Columna Guillem Agulló i el Cor d’Eliana, i encara se n’han de confirmar més.

Maria del Mar Bonet. En record d’Ovidi Montllor i Guillem d’Efak
8 de febrer. 21.30. Teatre El Goula del CC el Roure (Begues).

Maria del Mar Bonet s’acompanya d’una vintena de músics a escena, la Big Band Begues, i recupera algunes de les peces emblemàtiques de la seva trajectòria que han caminat pel món del jazz. A més, el concert també servirà d’homenatge a dos grans noms de la cançó que van morir fa vint-i-cinc anys: Ovidi Montllor i Guillem d’Efak.

Quico Pi de la Serra. La cançó ve d’un lloc on ningú mana
4 de febrer. 20.00. Teatre Principal de Palma.
Més dates: 22 de febrer a Bellreguard.

Aquest concert és el particular homenatge de Pi de la Serra al festival Barnasants, ara que arriba als vint-i-cinc anys. Un projecte que ell mateix considera que ‘ha aixecat tossut la persiana del seu refugi anti-mordassa per poder escoltar veus i cançons que són testimoni de la lluita dels pobles, cançons que qui mana no vol sentir, anhels de llibertat d’arreu.’

Marina Rossell. Cançons de resistència
1 de febrer. 20.30. Sala de Cultura de Formentera.
Més dates: 7 de març a Gandia.

Marina Rossell revisa temes que han marcat història, com la ‘Bella Ciao’, que van popularitzar els partisans italians, o la mítica ‘Lili Marleen’, que va unir els bàndols dels alemanys i dels aliats.

Bestiari Carner
24 d’abril. Lo Quarter (l’Alguer).

Per a commemorar els 50 anys de la mort de Josep Carner, Joan Díaz, Gemma Abrié i el grup New Catalan Ensamble desembarquen a l’Alguer per dur-hi el Bestiari Carner. També hi presentaran un llibre-disc amb il·lustracions d’alumnes de l’Escola Massana.

Una bruixa com nosaltres. Homenatge a Guillermina Motta
15 de març. 19.00. Teatre Joventut (l’Hospitalet de Llobregat).

Silvia Comes, Ester Formosa, Anna Roig, Laura Simó i Mone Teruel són les encarregades de posar música i veu a aquest homenatge a Guillermina Motta.

Mirau que sem anant i mirant: Cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer
4 d’abril. 21.00. Sala Luz de Gas (Barcelona).

El cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna porta a Barcelona la música de taverna de l’Alguer, on era costum que, en algun moment del vespre, els clients es posessin a cantar acompanyats d’una guitarra, una mandolina i percussions inventades, com ara culleres de la taverna. Aquestes melodies seran a l’escenari de la mà de Sanna i el seu Rall Grup, format per artistes algueresos i catalans com Meritxell Gené, Marc Serrats, Salvatore Maltana, Dario Pinna, Josep Maria Cols, Paolo Zuddas i Andreu Ubach. 

Vicente Feliú. Concert antològic en directe, guitarra i veu
6 de març. 21.00. Sala Luz de Gas (Barcelona).

El Barnasants vol mirar una de les realitats culturals més importants de l’Amèrica Llatina, amb la qual ha teixit forts llaços culturals i complicitats: la música cubana. És per això que Cuba és el país convidat d’enguany i que torna a l’escenari del festival Vicente Feliú, un dels grans noms de la música cubana, amb un concert antològic en directe, a guitarra i veu.

Pau Alabajos. Cloenda
18 d’abril. 20.30. Teatre Joventut (l’Hospitalet de Llobregat).
Més dates: 26 d’abril a València.

El cantautor torrentí presenta el seu darrer treball, Les hores mortes, amb què torna a impregnar la música de poesia amb versos de Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol i Apel·les Mestres.

Podeu consultar tota la programació del Barnasants

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any