El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha defensat que la ‘confrontació’ és una via vàlida per forçar el ‘diàleg’ amb l’estat espanyol, a fi d’assolir un ‘acord definitiu’ per a convocar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

‘La confrontació ens ha de portar a un acord final i definitiu (…) perquè els drets d’opinió, d’expressió i de decisió els puguem exercir una altra vegada, de manera definitiva’, ha dit el conseller durant la clausura de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada.

D’aquesta manera, el conseller republicà segueix la línia que va marcar la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en sostenir que la ‘confrontació’ que propugna el president de la Generalitat, Quim Torra, és compatible amb el diàleg amb l’estat espanyol.

Bargalló ha avisat que l’única cosa que podria evitar l’esmentada ‘confrontació pacífica, democràtica, institucional i al carrer’ seria una sentència absolutòria dels dirigents del procés, encara que ha dit: ‘No sembla previsible. Per tant, oblidem-nos-en, la sentència no es pot acceptar.’

Per això ha insistit que la resposta d’una eventual sentència condemnatòria ha de ser ‘clara i contundent, de confrontació i no d’acceptació’ perquè, ha subratllat, ‘no arribarem al diàleg amb l’acceptació.’

‘Qui es confronta amb tu només pot tenir resposta de confrontació’, ha resolt Bargalló.

Durant la seva intervenció, també ha relatat l’última visita a l’ex-presidenta del parlament, Carme Forcadell a la presó.

Després d’haver narrat algunes de les reflexions compartides amb Forcadell, ha afirmat: ‘Rebutjo absolutament els qui fan declaracions amb dubtes sobre els presos o exiliats (…) Cap dubte sobre les seves actuacions, opinions o escrits. Ni un.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.