BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La votació per escollir el disseny de dues parets mitgeres a la plaça Dones del 36 del districte barcelonès de Gràcia estarà oberta des d’aquest dimarts fins al divendres, dins del concurs organitzat per l’Ajuntament en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, dins de la Setmana de l’Arquitectura 2017.

L’Ajuntament ha destacat en un comunicat que sis propostes han passat a la fase final del concurs, el guanyador del qual s’anunciarà el 2 juny i que té per objectiu posar la situació de les parets mitgeres a debat urbà i abordar la renovació urbana.

Els ciutadans podran votar en una carpa situada a la mateixa plaça, després d’un concurs d’idees iniciat fa dues setmanes que va rebre 21 propostes, de les quals el jurat ha seleccionat sis en funció de la seva viabilitat, les millores socials que comporten als veïns, la innovació i la sostenibilitat.

Les sis propostes consisteixen en una amb horts verticals; un mural amb sacs; un sistema de persianes enrrollables; un altre de peces de xapa plegada amb diversos usos; una estructura vertical amb vegetació, i un revestiment que es doblega i genera una peça amb diverses cares.

El jurat –que va atorgar a més un esment especial a la propostes ‘Mi(ssa)tgeres’– ha estat format per representants de l’Institut de Paisatge Urbà de Barcelona, el Districte de Gràcia, el Col·legi d’Arquitectes, l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), l’ArquinFAD i Elisava.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb