Oferirà assessorament gratuït sobre condicions laborals, salaris i jornades laborals

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha obert aquest dimecres el primer Punt de Defensa de Drets Laborals de la ciutat en el districte de Ciutat Vella, en el número 16 de la plaça Salvador Seguí, com a espai d’assessorament i informació contra la precarietat en el treball per als veïns i ocupadors de la zona.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, han explicat en una roda de premsa que es tracta d’una prova pilot impulsada per Barcelona Activa i el districte, i que també treballaran amb sindicats i agents socials.

Aquest espai oferirà assessorament gratuït i informació a treballadors i ocupadors que tinguin dubtes sobre condicions contractuals, remuneracions salarials o durada de les jornades laborals, entre altres, i s’emmarca en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella.

La iniciativa es complementa amb un servei de dinamització socioeconòmica en urdú i bengalí per assessorar a la comunitat pakistanesa i bengalí de Raval Sud i Gòtic Sud en matèria d’emprenedoria, empresa i contractació de personal.

Així mateix, s’analitzaran les condicions laborals d’aquests col·lectius per destacar possibles vulneracions i formes d’explotació com ara falsos autònoms i falses economies col·laboratives: “Molta gent no sap els drets que té i se sent desemparada i sola”, ha dit Pisarello.

SECTOR TURÍSTIC

Pin ha explicat que aquesta oficina estarà orientada a quatre sectors: turisme, oci nocturn, hostaleria i sector de les cures que, segons ella, “moltes vegades és invisible i està poc regularitzat”.

La regidora també ha explicat que s’oferirà assessorament a petites empreses que vulguin ocupar gent i un observatori dels drets laborals a Ciutat Vella, que comptarà amb dues advocades laboralistes per ajudar els ciutadans que ho requereixin.

Pisarello ha insistit que el creixement de l’economia “no té incidència en la millora de les condicions laborals dels treballadors”, i ha observat que l’objectiu del Govern municipal és que no hi hagi contractes laborals per sota dels 1.000 euros i de menys de sis mesos.

“Es parla que a Catalunya hi ha tensions i fractures, però el que de debò les origina són les situacions d’exclusió”, ha expressat, i ha assegurat que Barcelona farà tot el possible per garantir la cohesió social i per ajudar les persones que pitjor ho estan passant.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb