BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat el Pla especial urbanístic amb l’objectiu de conservar el patrimoni històric i les edificacions característiques del “Poble Antic” del barri de Sant Andreu de Palomar, ha informat aquest dissabte en un comunicat.

El Pla recull la protecció de les façanes de 130 cases i permet passar d’un 48% a un 58% de finques protegides al nucli antic del barri.

El document ja ha rebut un primer vistiplau en el Consell Plenari del Districte de Sant Andreu i s’ha aprovat en Comissió de Govern.

En relació a les pomes, el Pla especial que ara inicia la tramitació ordena les condicions d’edificació de les 36 que configuren el conjunt del “Poble Antic”.

La regidor de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha destacat que “el pla expressa la importància de preservar la memòria del barri i conèixer millor la Barcelona passada i l’actual”, i ha agraït a les entitats, ciutadans i titulars de les finques afectades la força per fer-ho possible.

El pla abasta l’àrea que va des de la plaça Orfila fins a l’avinguda Meridiana, i des del carrer d’Ignasi Iglesias fins a la confluència del carrer Grau amb Gran de Sant Andreu.

El projecte inclou el teixit històric més significatiu de Sant Andreu de Palomar, els edificis més preservats i representatius del que era la morfologia urbana i el cens edificat abans de l’agregació de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, l’any 1897.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]