Les bases de Barcelona en Comú han decidit de posar fi a l’acord de govern entre aquest partit i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona. Així ho han anunciat Enric Bárcena, portaveu de l’executiva de Barcelona en Comú, i Gerardo Pisarello, primer tinent de batlle de l’Ajuntament de Barcelona en conferència de premsa al consistori.

Bárcena ha dit que la formació havia de consultar les bases ‘per coherència democràtica’. I la pregunta que Barcelona en Comú els ha formulat és: ‘Atès el suport del PSC a l’aplicació de l’article 155, Barcelona en Comú ha de posar fi al pacte de govern de la ciutat per governar en solitari?’ Dels 3.800 militants que hi han votat, el 54% s’ha manifestat partidari de trencar el pacte de govern amb el PSC i el 45,68% s’hi ha mostrat contrari.

Pisarello ha anunciat que no governaran amb cap altre partit, però que cercaran ‘tots els acords necessaris’ amb altres forces polítiques per poder definir les línies de govern de Barcelona en Comú. En relació amb això, ha dit que, des que governen, la seva formació havia tirat endavant diversos projectes amb el suport de diverses forces polítiques.

El primer tinent de batlle ha dit que ni PSOE ni el PSC no havien donat resposta a l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes que esperaven. ‘Malauradament van decidir allunyar-se d’aquest espai de diàleg, trencar l‘espai de ponts i situar-se al mateix espai que el PP i Ciutadans’. Pisarello ha afegit que si el PSC hagués consultat a les bases si havia de donar suport a l’aplicació de l’article 155, probablement ‘no hauríem hagut de fer aquesta consulta’.

Barcelona en Comú va decidir de consultar les bases sobre si havia de mantenir l’acord de govern al PSC el 4 de novembre, arran del suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes. La consulta va començar dijous al matí i ha acabat aquesta mitjanit.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb