Barcelona en Comú ha demanat a Podem perquè reconsideri la seva decisió de no formar part del nou partit dels comuns. ‘Creiem que és possible que Podem formi part de la construcció d’aquest nou espai hegemònic i de transformació a Catalunya’, han defensat en un comunicat. En aquest sentit, afirmen que les condicions que plantejava la formació morada a la consulta d’aquest cap de setmana s’inclouen en la proposta treballada durant les darreres setmanes. ‘Des del respecte per les identitats de cada organització, fem una crida a sumar esforços i construir conjuntament’, reivindiquen.

El comunicat arriba l’endemà que una minoria d’inscrits a Podem hagi decidit de quedar al marge del nou partit dels comuns. La consulta interna només ha aconseguit una participació del 7,5% dels inscrits (tenint en compte que el partit en té 52.000), i el no a la confluència s’ha imposat amb un 62,14% dels vots. La victòria ha estat, doncs, per la posició defensada per la direcció de Podem que encapçala Albano-Dante Fachín i que dubtava del funcionament democràtic de la nova formació d’Ada Colau i Xavier Domènech.

El nou partit dels comuns votarà el 8 d’abril el document de principis ètics i radicalitat democràtica que ha d’establir les bases per a construir la nova formació. ‘Es preveu la limitació de mandats i sous, el no endeutament, la no acumulació de càrrecs, la rendició de comptes i els mecanismes per a evitar les portes giratòries’, diuen en el comunicat. Tothom qui ho vulgui podrà participar de la votació d’aquest document a través d’un registre que vol garantir la seguretat, la transparència i la fiabilitat del vot.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]