El Banc d’Espanya ha actualitzat les seves projeccions per a l’economia espanyola pel cicle 2020-22. En el pitjor escenari, l’organisme preveu enguany una caiguda del PIB del 15,1% arran de la crisi de la covid-19. Ara bé, la caiguda podria ser més lleu en un escenari de recuperació primerenca (9%) o de recuperació gradual (11,6%). Segons les mateixes previsions, en els escenaris més lleus, l’estat espanyol s’haurà recuperat econòmicament el 2022. Ara bé, en el pitjor dels casos, el 2022 l’estat només haurà recuperat 10,9 punts del seu PIB.

Vegeu ací les projeccions:

Així mateix, en l’escenari de risc el Banc d’Espanya preveu que la desocupació pugui arribar al 23,6% de la població activa. El 2019 la taxa de desocupats era del 14,1%. En l’escenari més benigne la xifra es quedaria en el 18,1% i, el cas de recuperació gradual, la taxa pujaria fins al 19,6%.

Consulteu ací l’informa:

Pel que fa al deute públic, l’organisme preveu que es pugui disparar fins al 119,3% del PIB espanyol en un escenari de recuperació gradual. En aquest apartat, el Banc d’Espanya no fa una previsió en l’escenari de risc. El 2019 l’endeutament representava el 95,5% del PIB. En la millor de les previsions assolirà el 114,5%.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.