Avançament editorial: ‘Aquí mano jo’, de Maribel Torres

  • Una nova aventura de la detectiva Adriana Miralles, novel·la negra convertida en literatura social, que publica Llibres del Delicte · Ens en parla el seu editor, Marc Moreno

VilaWeb
L'escriptora Maribel Torres.
Redacció
29.05.2021 - 21:50
Actualització: 29.05.2021 - 22:00

La setmana entrant arribarà a les llibreries Aquí mano jo, de Maribel Torres, novel·la de detectius que publica Llibres del Delicte. Un escriptor d’èxit demana a la detectiva Adriana Miralles que investigui les amenaces que rep. Creu que darrere hi ha un grup de dones que s’han rebel·lat contra la seva última obra en què tracta un cas de violació real. Poc després d’això, ell apareix mort. Qui amenaçava realment l’escriptor? Què s’amaga darrere tot plegat? L’Adriana s’haurà d’infiltrar i investigar al voltant del servei de neteja de l’hotel on va aparèixer el cadàver i descobrirà un món ple de pressions, explotació i abusos.

Llegiu els primers capítols d’Aquí mano jo, de Maribel Torres (Llibres del Delicte).

Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte, parla de la novel·la als lectors de VilaWeb:
Hi ha personatges d’aquells que desborden carisma i que quan els descobreixes en una novel·la desitjaries de tornar a trobar-los en un altre llibre. Aquest fenomen passa sovint a la novel·la policíaca d’arreu i a les sèries de les plataformes, on els investigadors que han tingut un cas satisfactori per als lectors acostumen a tenir continuïtat en noves investigacions, però malauradament a casa nostra no abunden els personatges que t’arriben i tothom està encantat de trobar-los una vegada i una altra i una altra. I ens calen, en català, aquests personatges que generen ganes de llegir més.

Per sort, la Maribel Torres publica Aquí mano jo, novel·la protagonitzada per la detectiva Adriana Miralles, que va debutar a la magnífica El despertar del navegant, per confirmar que sumem un nou personatge que enganxa i que tindrà continuïtat a la llista de personatges il·lustres del gènere negre en català. I és que l’Adriana Miralles és una dona forta, amb caràcter i determinació per a fer front a les investigacions de les novel·les, amb un noi jove d’ajudant amb qui manté una curiosa relació de mestra-aprenent, que sovint es converteix en el fil conductor dels casos que han de resoldre.

A la novel·la Aquí mano jo la investigació es desenvolupa al món de l’hostaleria i té a veure amb les cambreres d’habitació dels hotels i les condicions laborals deplorables que tenen, però sobretot parla dels abusos i els maltractaments que reben dones acostumades a sofrir –i assumir i no denunciar–, per por de perdre les poques coses que han aconseguit a la vida.

Un tema dur, com tots els que ha de tocar la bona novel·la negra convertida en la literatura social i de denúncia que hauria de ser al segle XXI. I és que Maribel Torres construeix una història punyent, que desperta sensibilitats, però també és pensada des de l’òptica de l’entreteniment, per presentar una dualitat necessària per al lector de literatura de gènere: explicar-nos les parts més fosques de la societat, sense renunciar al component lúdic que sempre ha d’oferir la lectura.
Marc Moreno

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any