Les autoritats italianes han confirmat un nou balanç de víctimes, almenys trenta-set morts, entre els quals tres menors. També hi ha setze ferits de diversa consideració. Tot apunta que el causant de la tragèdia era el mal estat de la infraestructura, per això el govern italià ha demanat la dimissió de tota la cúpula d’Autoestrade per Italia, concessionària de la via.

El ministre de Transport, Danilo Tonelli, ha assegurat al seu Facebook que l’executiu està estudiant la possible revocació de la concessió de l’autopista a l’empresa. A més, es valora multar Autoestrade per Italia amb sancions que poden arribar fins als 150 milions d’euros. ‘Si no són capaços de gestionar les nostres autopistes, l’estat ho farà’, ha conclòs.

Atlantis, l’empresa matriu de la concessionària, és en caiguda lliure a la borsa de Milà. Ahir les seves accions es van arribar a precipitar un 10% i els organismes reguladors en van suspendre la cotització.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb