Abans de fer el pas a la política institucional, Oriol Junqueras era conegut als mitjans pel seu paper com a divulgador sobre història que el va fer col·laborar en programes radiofònics com ‘En guàrdia’, ‘El nas de Cleòpatra’, ‘Minoria absoluta’ i ‘Tu diràs’.  Com a record d’aquesta etapa, ara fa un any va participar en el programa ‘Estat de gràcia’ de Catalunya Ràdio per parlar de les tradicions paganes relacionades amb la festa de Sant Joan. Escolteu ací la lliçó magistral de Junqueras:

Junqueras hi va explicar qüestions com la importància del solstici d’estiu per a moltes cultures, els suposats poders purificadors que adquireix d’entrada l’aigua la nit de Sant Joan, la relació del foc amb la festa o el component satíric de moltes fogueres.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb