Puigdemont entrant a la presó de Neumünster després de ser detingut

L’Audiència espanyola ha ordenat de reobrir la causa contra Josep Lluís Alay, Josep Maria Matamala i els dos agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven el president Carles Puigdemont quan fou detingut a Alemanya el 25 de març de l’any passat. D’aquesta manera, la secció tercera del tribunal ha estimat el recurs de la fiscalia contra l’arxivament que havia dictat el jutge Diego de Egea.

Els quatre encausats són acusats d’un delicte d’encobriment de la rebel·lió i, segons la interlocutòria de l’Audiència, que ara signen tres magistrats, tenien constància de la situació legal de Puigdemont quan va ser detingut. Diuen ara que l’actuació de tots quatre ‘anava dirigida a evitar’ que Puigdemont fos detinguts en un país que no fos Bèlgica.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb