L’Audiència de Girona ha mantingut la presó preventiva com a mesura cautelar per a dos dels investigats per les protestes contra la sentència del procés a la ciutat, Ibra i Charaf. El tribunal ha desestimat el recurs de la defensa i conclou que els dos joves, que ara tenen divuit i dinou anys, no tenen prou arrelament per a evitar el risc de fugida. Els investigats són de nacionalitat marroquina, i la seva defensa va criticar durant la vista que els únics detinguts per les mobilitzacions que continuen actualment a presó siguin d’origen estranger. Les interlocutòries diuen que hi ha indicis que apunten que el 14 d’octubre haurien llançat dues pedres contra un furgó policial provocant danys i lesions a dos agents.

‘Racisme institucional’: tres deportats i cinc empresonats encara per les protestes contra la sentència

La Generalitat de Catalunya, que demanava presó per als dos nois, va canviar ahir de criteri i ara els demana llibertat sota una fiança de dos mil euros. L’advocat de la defensa, Benet Salellas, va criticar que els únics que continuen a presó són d’origen marroquí mentre la resta d’investigats han anant sortit en llibertat. També assegura que el jutjat instructor va apuntalar el risc de fugida amb ‘falsedats’. Entre d’altres, diu Salellas, s’hauria inventat una pretesa situació d’irregularitat dels dos joves al país.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb