Audiència Girona

L’Audiència de Girona no veu delicte d’odi amb uns piulets que comparaven l‘independentisme amb el nazisme i l’Alemanya del Tercer Reich. Els va piular una dona a finals del 2017, en resposta a un alemany establert a Girona que a través de la xarxa social deia sentir ‘vergonya i ràbia’ d’un estat espanyol que protegia ‘els feixistes’. La dona li va enviar fins a cinc tuits, dient-li que el més probable és que ell fos descendent ‘de nazis hitlerians’ i arribant a comparar l’independentisme amb el Tercer Reich. ‘Han fet de Catalunya una Alemanya del 1933; els jueus som els catalans no independentistes’, deia literalment. L’Audiència, però, creu que les piulades, tot i que poden semblar ‘repugnants, nauseabundes i immundes’ no van més enllà ‘d’una crítica airada’ i conclou que no s’emmarquen en cap dels supòsits dels delictes d’odi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb