Un atac feixista ha malmès una rèplica de l’obra de Santiago Serra, Presos polítics a l’Espanya contemporània, a Palma. L’exposició, retirada de la fira Arco de Madrid, va ser instal·lada dilluns a la plaça d’Espanya i avui s’ha aixecat amb tot de pintades i llençada a terra.

Aquesta exposició formava part de la Setmana per la Llibertat d’Expressió i que s’acaba diumenge al Palma Arena. La seva intenció és denunciar els diversos casos de vulneració de la llibertat d’expressió i que tenen en el raper Josep Miquel Arenas, Valtònyc, en el cas més destacat a Mallorca.

A més del suport de l’Ajuntament de Palma, la Setmana per la Llibertat d’Expressió està organitzada pel Grup de Suport Llibertat Valtònyc, els CDR de Mallorca, Fora Morrals, Acallar, Ni culpables ni innocents, la llibreria Drac Màgic, la llibreria Oficis Terrestres, el grup de teatre LAB i Música per la Llibertat.

L’obra de Santiago Serra s’ha exposat ja al Museu de Lleida, al CCCB de Barcelona i a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània València. En canvi, ha estat vetada al Parlament Europeu perquè, segons els dirigents de la institució, podia crear ‘reaccions adverses’ i ‘interferir’ en el desenvolupament de les activitats habituals del parlament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]