L’estat espanyol analitzarà en un assaig l’eficàcia de posar una segona dosi de Pfizer a qui ja n’ha rebut una d’AstraZeneca

  • Hi participaran 600 voluntaris per mitjà de cinc hospitals, dos dels quals són el Vall d'Hebron i el Clínic de Barcelona

VilaWeb
ACN
19.04.2021 - 13:42
Actualització: 19.04.2021 - 18:21

L’Institut Carlos III farà un estudi clínic a través de cinc hospitals per analitzar l’eficàcia de posar una segona dosi del vaccí de Pfizer a persones menors de seixanta anys que ja han rebut la primera dosi d’Astrazeneca. L’assaig clínic, anomenat Combivacs, es realitzarà amb 600 voluntaris als hospitals de Vall d’Hebron, Clínic, La Paz (Madrid), Clínic (Madrid) i Cruces (Bilbao). La directora de l’Institut Carlos III, Raquel Yotti, ha explicat que l’estudi respon a la voluntat “d’aportar evidències científiques” de forma urgent per determinar quines alternatives es pot oferir als ciutadans davant el canvi de criteri en la vaccinació amb Astrazeneca.

L’assaig injectarà la segona dosi de Pfizer de forma immediata a 400 dels voluntaris de diferents franges d’edat i territoris i, vint-i-vuit dies després, la posarà als 200 restants. L’objectiu és comparar quina és la “magnitud de la intensificació de la resposta immunitària” entre el grup que la rebi primer i el que la rebrà més tard.

En cas que les 400 persones que rebran la segona dosi de la vacuna de Pfizer tinguin un augment d’anticossos de més d’un 33% en relació amb les que inicialment no la rebin, es podrà considerar que és millor posar-la que deixar-los només amb la primera dosi d’AstraZeneca, han explicat els impulsors de l’assaig.

L’objectiu de l’Institut Carlos III és posar-lo en marxa la setmana vinent i tenir resultats definitius a finals de maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any