Jaume Asens, tinent de batlle de Barcelona i dirigent dels comuns, ha considerat ofensiu que la CUP avisés el seu espai polític que serien uns traïdors si els robaven el referèndum i continuaven parlant de mobilització. ‘Que en un acte d’unitat, Mireia Boya parli de traïdors és ofensiu per a molta gent. Ara més que mai calia més generositat i menys partidisme’, ha dit a través de Twitter Asens, que justament estava assegut darrere de Boya mentre ella feia aquestes declaracions durant el míting de final de campanya a les fonts de Montjuïc.

En un primer moment, Boya ha dit que només cal parlar del referèndum. Més tard, ha dit que li sabia greu. ‘Sap greu. Només parlava de referèndum i procés constituent. Sabem que hi sou. Hi som tots. Hi hem de ser. Junts sense por’, ha piulat.

Aquestes van ser les paraules de Mireia Boya, ahir en l’acte de cloenda de la campanya:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb