El jutjat 29 de Barcelona ha arxivat la causa contra un manifestant detingut per la policia espanyola durant la vaga general del 18 d’octubre. El jutge no veu cap relació acreditada entre el manifestant, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i els incidents.

El manifestant es diu Àngel i estava investigat per desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Va quedar en llibertat després de comparèixer davant el jutge, que va decidir de no empresonar-lo. El jutge també ha ordenat a la policia espanyola que li retorni el telèfon mòbil.

Alerta Solidària ha dit que és una prova de l’arbitrarietat de les detencions. De fet, molts dels detinguts han denunciat les últimes setmanes que van ser detinguts –i alguns empresonats, com Robert Llach– de tornada a casa, pel fet de ser presents a les protestes o sense que tinguessin cap relació amb els incidents.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.