ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Els Artadi, ha animat aquest dimecres a aprofitar “l’impuls i la sensibilitat” que la societat va demostrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, per “fer un pas endavant en aquesta lluita”. Artadi, que ha considerat que aquell dia es va fer “història”, ha presidit aquesta tarda la sessió plenària de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM), màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra aquest tipus d’agressions. La consellera ha presentat el pla de treball, la canalització de la participació i les prioritats del Pacte Nacional per l’erradicació de la Violència Masclista a Catalunya (PNVM).

Artadi ha explicat que el Pacte “es farà amb les aportacions i la participació de totes les institucions i entitats involucrades en la lluita contra la violència masclista”. I ha afegit que “comptarà amb un pressupost, reflectirà el model català d’abordatge i serà un referent internacional de consens en aquesta lluita”. Artadi ha advocat per “garantir a les dones una Catalunya sense violència masclista”.El PNVM s’articularà a partir de l’impuls de la prevenció específica de la violència masclista; de la millora de la detecció i identificació de situacions de risc i d’existència de violència masclista; del desplegament de la Xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents; de la millora de l’atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial; de la promoció de la capacitació dels professionals i la recerca en violència masclista, i de l’optimització dels mecanismes de coordinació de la Xarxa d’atenció integral de violència masclista.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb