armilla groga mà

Una armilla groga ha estat ferida quan li ha esclatat a la mà una granada lacrimògena llançada per la policia durant la manifestació d’avui a París, segons que informa el diari francès Le Figaro. L’home ha estat evacuat pels bombers.

Centenars d’armilles grogues s’han manifestat al centre de París per tretzè dissabte consecutiu per protestar contra el president Emmanuel Macron i les seves polítiques. L’Arc de Triomf de l’Étoile ha tornat a ser un dels punts triats per a començar una de les marxes convocades a les xarxes socials.

La columna ha sortit a les 10.30 de la plaça de l’Étoile i ha tallat el trànsit als Camps Elisis al crit de ‘La policia, amb nosaltres! La policia, amb nosaltres!’ i ha parat davant el ministeri d’Afers estrangers, l’Assemblea Nacional i el Senat i ha culminat al Camp de Mart al voltant de les 17.00.

Com cada setmana, les estacions de metro dels voltants han estat tancades. ‘La peculiaritat d’aquest dia és una tornada al principi de no-declaració de les manifestacions’, ha apuntat un portaveu de la prefectura de la policia.

Fora de la capital, a Bordeu i Tolosa, pols tradicionals de mobilització, també hi han convocat protestes. També hi ha actes a Montpeller, Lilla, Nantes, Roazhon, Brest, Caen o An Oriant.

Les xifres oficials revelen una disminució de la mobilització els últims dissabtes. La setmana passada les autoritats van comptabilitzar 58.600 manifestants a tot l’estat francès, 116.000 segons els convocants.

Què vol exactament el moviment de les armilles grogues?

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb