L’economista Arcadi Oliveres, promotor de Procés Constituent i ex-president de Justícia i Pau, diu que el referèndum del primer d’octubre és legítim i que es fa ‘seguint la idea bàsica dels drets dels pobles i el principi de subsidiarietat’.

Per Oliveres, el punt d’inflexió de l’independentisme català va ser la sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut de Catalunya, l’any 2010. ‘No hi ha hagut mai cap resposta, cap voluntat de negociació, cap proposta per part de l’estat’, recorda. Ho explica en aquest vídeo.

Recorda també que fa tres-cents anys que Catalunya reclama la llibertat i que l’estat espanyol no ha entès mai les reivindicacions catalanes: la demanda d’un finançament més just, la lluita per la llengua i la cultura pròpies i la reclamació d’unes infrastructures millors.

Oliveres rememora les divers lluites que la societat catalana ha encapçalat en defensa de la justícia social, la pau i la convivència entre cultures, des del franquisme fins avui.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]