El vice-president del govern, Pere Aragonès, ha criticat avui que és una ‘vergonya’ que el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, s’hagi posicionat políticament ‘a favor d’una determinada ideologia’ en el polèmic discurs d’ahir i que la Junta Electoral espanyola (JEC) ‘calli’. Durant una intervenció al ple del parlament, Aragonès ha ironitzat que el lema de la campanya del 10-N del PSOE s’assembla molt a l’històric lema del cos policial ‘Todo por la patria’.

Aragonès ha fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se pacíficament i transversalment. A les portes que es faci pública la sentència contra el procés, Aragonès ha reiterat que l’octubre de 2017 no hi va haver ‘cap mena de violència’ i que no hi ha indicis per parlar dels delictes de rebel·lió i sedició. ‘L’única sentència justa és l’absolució’, ha afirmat.

Ha afegit que al govern li pertoca canalitzar políticament el descontentament de la ciutadania amb propostes institucionals. Així mateix, ha defensat que cal treballar per garantir els drets fonamentals així com els civils i polítics i ha apel·lat a l’esperit de la mobilització tranversal del 3-O de 2017.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.