Aragonès fa una crida a “oblidar l’austeritat” per combatre les conseqüències del coronavirus

  • El vice-president assegura que la Generalitat està "tapant els forats d'un estat que no està fent la feina"

VilaWeb
Redacció
14.11.2020 - 11:21
Actualització: 14.11.2020 - 11:37

El vice-president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a “oblidar l’austeritat” per combatre les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia provocada pel coronavirus. Aragonès ha intervingut a la Convenció Municipalista d’ERC i ha assegurat que “no es pot retallar”, sinó que “cal fer el contrari del que es va fer a la crisi del 2008”. “S’ha d’invertir i injectar tots els diners possibles encara que superem aquest any i el vinent tots els índexs de dèficit o de deute”, ha dit.

També ha defensat les mesures impulsades pel govern per a “protegir l’economia i els llocs de treball”, tot i que ha admès que “algunes han de ser millorades”. Ho ha dit després dels problemes amb el sistema d’ajudes a autònoms de principi de setmana, quan es va col·lapsar el portal per a demanar els 2.000 euros que s’havien posat a disposició de cada sol·licitant, que a més s’entregaven per ordre d’arribada.

Com va explicar també ahir, ha dit que el govern presentarà un nou sistema d’ajudes als autònoms que han hagut de tancar o que han vist molt afectada la seva facturació. Aquests nous ajuts, ha dit, seran “de forma sostinguda” mentre duri la pandèmia. “Passem de suports puntuals a un esquema de suport continuat”, ha insistit.

A més, ha criticat que “l’estat no fa res” per ajudar els treballadors per compte propi “mentre el govern treballa i posa ajudes”, que ha reconegut com a “insuficients”. Per això, ha deplorat que el govern espanyol hagi apujat la quota dels autònoms. “Estem tapant els forats d’un estat que no està fent la feina”, ha afirmat.

El vice-president ha destacat les mesures adoptades pel govern per a combatre el coronavirus i ha garantit que “cap decisió és aleatòria, sinó que és estudiada i contrastada”. Així mateix, ha indicat que “no serveix d’exemple posar un sol cas d’una sola ciutat concreta” per a la resta perquè “no hi ha dues ciutats iguals” i “cadascú coneix la fiabilitat de les seves dades”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any