Artadi Barcelona

El vice-president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la portaveu del govern, Elsa Artadi, aniran aquest dijous a Madrid per a reunir-se amb la vice-presidenta espanyola, Carmen Calvo. La mateixa portaveu ho ha anunciat en una conferència de premsa després de la reunió del consell de govern. La intenció de la trobada a la capital espanyola és abordar el diàleg amb la Moncloa i preparar la futura cimera entre ambdós governs acordada el passat 20 de desembre.

Artadi ha explicat també que ara mateix la possibilitat que es permeti la tramitació del pressupost espanyol ‘és molt baixa’, ja que no es tracta de retocar partides, sinó que l’executiu de Sánchez faci gestos amb Catalunya. En aquest sentit, la portaveu ha demanat a la Moncloa que faci una aposta ‘sincera’ pel diàleg amb la Generalitat i, per tant, accepti la proposta feta ahir pel president Carles Puigdemont de constituir una mesa de negociació política entre Barcelona i Madrid amb un verificador neutral.

Artadi ha declarat que les dues reunions entre Torra i Sánchez són insuficients per a resoldre el cas català i ha insistit en la necessitat de crear un ens de negociació que permeti el diàleg constant entre executius. Per això, en la trobada de dijous, la portaveu i el vice-president faran la proposta formalment a Calvo. En cas que la resposta sigui negativa, Artadi ha dit que no s’ha de permetre la tramitació del pressupost.

Tanmateix, poc abans de la conferència de premsa, la ministra d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero, ja ha avançat la posició de la Moncla. En declaracions a la Cadena Ser, ha refusat la proposta i ha assegurat que està disposada a negociar ‘una xifra, un punt o una coma’ del pressupost, però no pas a superar la ‘legalitat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb