El vice-president del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, es reuneix avui a Madrid amb les seves homòlogues del govern espanyol: la vice-presidenta, Carmen Calvo, i la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero. Això passa tres dies després de la reunió entre els presidents Torra i Sánchez, que ha implicat la recuperació del diàleg entre tots dos executius.

Aquestes darreres setmanes, Aragonès ja ha avançat que el deute pendent de l’estat espanyol amb Catalunya és de 6.000 milions d’euros. Per ell, és en les reunions entre ministres i consellers on s’ha de parlar d’aquestes qüestions pendents. Aragonès també ha dit que vol reclamar a la ministra Montero que s’aixequin les mesures de control financer que es mantenen a la Generalitat –el pagament del FLA amb controls mensuals.

Dels 6.000 milions pendents que reclama, 750 corresponen a la liquidació de la disposició addicional tercera de l’estatut, pactada per al 2008, que fa referència a la inversió en infrastructures, gairebé 3.000 més a inversions en infrastructures, una partida de 668 per a Mossos d’Esquadra i uns 1.500 per a l’aplicació de la llei de dependència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]