El vice-president del govern, Pere Aragonès, ha anunciat que la setmana vinent es presentarà un acord pel pressupost de la Generalitat. Aragonès ha posat en valor el fet d’haver-se assegut a la mateixa taula formacions polítiques amb posicions ideològiques diverses i ha destacat que es tracta d’uns comptes que han de servir perquè ‘la gent visqui millor’. ”

‘Fa quinze anys que no s’arribava a un acord d’aquestes característiques’, ha dit sobre el pacte de JxCat i ERC, els socis de govern, amb els comuns. El vice-president ha destacat la funció d’ERC d’actuar com a ‘trencagels’ i de ‘cimentar el país’. Ha assegurat que el pressupost servirà per defensar els serveis públics, recuperar la inversió en infrastructures i fer front al canvi climàtic.

Aragonès ha intervingut en un acte a Salt (Gironès), durant el qual s’ha elegit Pau Presas com a nou president d’ERC a Girona. També han intervingut el president del parlament, Roger Torrent, que ha afirmat que ‘per responsabilitat’ han hagut de prendre decisions ‘que Twitter no entén en moltes ocasions’. Una apel·lació a la responsabilitat que també ha utilitzat Aragonès, que ha dit que la ciutadania els ha donat aquest encàrrec, i ha posat d’exemple de gestió local els governs municipals de Figueres, Salt o Blanes.

Tornar a exercir l’autodeterminació

Aragonès ha advertit el PSOE que Catalunya que tornarà a exercir el dret d’autodeterminació en cas que la taula de negociació oberta amb el govern espanyol no avanci: ‘Que quedi molt clar que si no s’avança, que no serà per culpa nostra, nosaltres tornarem a exercir el dret d’autodeterminació’, ha dit.

Ha insistit que els socialistes han acceptat la negociació per necessitat aritmètica, no pas per voluntat política, i ha expressat dubtes sobre el resultat de la taula entre governs.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb