Barcelona (ACN).- El Govern ha aprovat el Decret de desplegament de la coordinació i dels òrgans de coordinació, participació i seguiment previstos a la Llei d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea. Aquest Decret regula les funcions de coordinació del departament competent en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea, així com les funcions de coordinació de la representació del Govern a l’exterior, els responsables departamentals del seguiment de l’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea i el funcionament i coordinació de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea, i del Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea.

El recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei d’acció exterior i de relacions amb la UE, va suspendre parcialment l’aplicació de la Llei i només es va poder aprovar parcialment el Decret dels òrgans col·legiats de coordinació participació i seguiment de l’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea.

Un cop aixecada la suspensió de l’aplicació de la Llei, la finalitat d’aquest Decret és regular de forma completa les funcions de coordinació dels diferents òrgans del govern, amb especial èmfasi en la coordinació interdepartamental.

Amb el reforçament dels mecanismes de coordinació es pretén millorar les sinergies de tota l’activitat exterior del departament i el organismes, ens i entitats vinculats a la Generalitat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb