La Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament aquest dimecres la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) de l’Ajuntament de Barcelona per destinar un 30% del sostre de les noves promocions residencials i grans rehabilitacions a l’habitatge protegit.

En una roda conjunta, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i l’alcaldessa, Ada Colau, han explicat que la Subcomissió ha esmenat una disposició addicional que detalla el període de transició en l’aplicació de la nova obligació.

Les finques o els solars que s’hagin adquirit després del juny del 2016 tindran dos anys de carència des de l’entrada en vigor de la norma, mentre que els adquirits durant el primer semestre del 2016 s’estudiarà individualment si l’operació és viable econòmicament per al promotor.

Si ho és, s’haurà de reservar igualment un 30% del sostre per als habitatges protegits, però si es demostra que l’operació no seria viable, el promotor quedarà exempt d’aquesta obligació. La tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha dit que hi haurà entre 200 i 300 operacions per analitzar.

Calvet ha explicat que es preveu que la publicació del MPGM al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) es farà amb la ‘màxima celeritat possible’, i ha aventurat que podria publicar-se al llarg de la setmana vinent, i Colau ha insistit que ha costat molt d’esforç aprovar la mesura.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb