Torna el Festival d’Astronomia del Montsec, al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger (Noguera), al Parc Astronòmic del Montsec (PAM). Es farà aquest cap de setmana, del 12 al 14 d’octubre. El festival pretén divulgar la ciència amb activitats científiques, culturals i d’oci pensades per a tota la família, que despertin l’interès per l’astronomia i pel coneixement de la zona del Montsec com a destinació d’astroturisme.

Aquest festival, que l’any passat tingué 2.600 visitants, és l’únic d’aquestes característiques als Països Catalans, perquè integra el coneixement científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics.

Inclourà setze activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes. S’hi destaca el nou espectacle nocturn Mil cent i un estels, que fusiona astronomia popular amb cançons tradicionals catalanes. Recull endevinalles, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació sobre com interpretaven el cel nocturn pagesos, pastors, mariners i gent de tot el país. Tota aquesta informació s’ha relligat amb cançons que cantaven aquests pagesos, melodies marineres o que fan referència a pastors, a més d’algunes altres que parlen de la Lluna, Venus i més astres.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb