La Meva Salut

D’ençà que va començar la pandèmia i arran del col·lapse dels centres d’atenció primària, cada vegada més gent ha de fer consultes relacionades amb la covid-19 fent ús de la Meva Salut. Aquesta eina digital de la Generalitat de Catalunya serveix per a fer tota mena de tràmits sanitaris, com ara obtenir els papers de la baixa laboral i demanar el passaport covid. El recurs és disponible, i de franc, en format de pàgina web i en format d’aplicació per a telèfons mòbils, tant a iOS com a Android.

Però no tothom sap usar-lo correctament. “Tinc dificultats per a accedir-hi”, “És poc intuïtiva per a la gent gran”, “Costa de donar-s’hi d’alta”, diuen algunes ressenyes a les botigues virtuals d’aplicacions. En aquest article, us resolem tots els dubtes.

Com donar-se d’alta a l’aplicació?

El primer pas és entrar a la web o descarregar l’aplicació de la Meva Salut i obrir-la. Un cop dins l’aplicació, haureu de donar-vos d’alta. L’alta es demana emplenant el formulari en línia. Els requisits són tenir setze anys o més i disposar d’una adreça de correu electrònic, un telèfon mòbil per a rebre un SMS amb un codi, el carnet d’identitat o document d’identificació i la targeta sanitària individual (TSI).

Una vegada  hàgiu omplert el formulari i hàgiu pitjat el botó ‘Sol·licitar’, es comprovaran les dades introduïdes i, si coincideixen, rebreu un correu electrònic amb les credencials d’accés a l’aplicació.

Els pares o tutors d’infants menors de divuit anys poden demanar-ne l’accés en un formulari especial per a menors.

Si s’accedeix amb certificat digital, no caldrà fer el registre.

Com regenerar la contrasenya a la Meva Salut?

Si heu oblidat la vostra contrasenya o han passat més de quatre dies d’ençà que vau rebre el correu electrònic de registre i no us heu donat d’alta, l’haureu de regenerar. Tan sols cal que trieu l’opció “He oblidat la contrasenya” de la pantalla inicial.

Com accedir-hi?

Podeu accedir a la Meva Salut de dues maneres: amb el nom d’usuari i contrasenya que rebreu durant el registre (a la pàgina web i a l’aplicació) o amb certificat digital (només a la pàgina web).

 

La Meva Salut

La importància de reaccionar quan apareix el primer símptoma de la covid-19

Quins serveis ofereix?

Un cop hàgiu començat la sessió a l’aplicació, la Meva Salut ofereix diversos serveis classificats en quatre pestanyes principals:

“Informes i resultats” conté els resultats de proves mèdiques. Si us heu fet una prova PCR i voleu saber-ne el resultat, el trobareu ací. En aquest apartat també podeu demanar el certificat covid de la Unió Europea que acredita que heu estat vaccinats, heu passat la malaltia o teniu una prova diagnòstica negativa.

“eConsulta” serveix per a consultar professionals sanitaris. Hi podreu enviar missatges i adjuntar documents. Quan s’hi fa una consulta es genera una visita a l’agenda del metge del centre de referència. Si no hi és, la consulta es deriva a un altre professional. La resposta triga quaranta-vuit hores, a tot estirar.

A “Cita prèvia” podeu demanar o anul·lar visites amb professionals sanitaris.

A “Medicació” trobareu les dates de les dispensacions següents i informació sobre els medicaments prescrits en diversos idiomes.

La Meva Salut serveis baixa

Com podeu tramitar una baixa laboral per covid-19 a la Meva Salut?

Si us han diagnosticat covid-19 o us han notificat que sou contacte estret d’un positiu i no podeu teletreballar, podeu demanar la baixa laboral telemàticament adreçant-vos al vostre metge mitjançant la secció “eConsulta” de la Meva Salut.

El professional sanitari us tramitarà l’informe de baixa i el publicarà a l’espai “Informes i resultats”, on el podreu descarregar.

Com podeu demanar el passaport covid?

El primer de juliol va entrar en vigor el passaport covid, anomenat formalment “certificat digital covid“, per a facilitar la lliure mobilitat dins la Unió Europea. Conté informació sobre si el viatger ha rebut el vaccí o té un resultat negatiu de la PCR o anticossos d’una infecció recent de la covid-19.

Per a poder-lo tramitar, cal anar a l’apartat “Informes i resultats”, on hi ha un requadre destacat: “Certificat covid-19 Digital UE”. Fent-hi clic, ofereix les tres menes de certificats disponibles: el de vaccinació, el de recuperació de la malaltia i el de prova diagnòstica negativa. En cas que no pugueu accedir al certificat per algun error –com ara que no aparegueu com a vaccinats–, heu de trucar al 061.

Com podem resoldre dubtes o incidències tècniques?

En cas que tingueu cap dubte o incidència mentre utilitzeu l’aplicació, us heu d’adreçar al servei 061/Salut Respon que atén aquestes qüestions durant les vint-i-quatre hores del dia, 365 dies l’any.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.