ACN Barcelona.-L’exconseller del departament d’Indústria Antoni Subirà i Claus ha estat nomenat nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana i pren el relleu a Jordi Porta un cop ha finalitzat el seu mandat, que va assumir l’any 2011. El Patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana ha escollit per unanimitat Subirà, que també assumirà la presidència del consell d’administració del grup d’empreses, encapçalat per Enciclopèdia Catalana SLU, del qual depenen directament la comercialitzadora Digec, l’editorial La Galera i les participacions a Edicions 62 i la distribuïdora Àgora.

Subirà, que ja era patró de la Fundació des de 2010, ha assenyalat que s’han superat els anys més durs de la crisi duent a terme els “ajustaments necessaris”, però sense haver deixat d’invertir en creació de noves publicacions i en reforçar la infraestructura cultural del país. Segons el nou president, “tot just ara, que acabem de celebrar els 50 anys d’Enciclopèdia Catalana, agafem un nou impuls amb l’ampliació de les nostres propostes per llibreries, amb nous segells”.Antoni Subirà (Mataró, 1940) és doctor per l’Escola d’Enginyers de Terrassa i màster en ciències al Massachussets Institute of Technology dels Estats Units. Ha estat president del consell d’administració del diari Avui (1979-1988). Membre del Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, Subirà va ser diputat per CiU al Parlament de Catalunya (1980-1993) i portaveu del grup parlamentari d’aquesta coalició al Parlament (1982-1989).El 1989 va ser nomenat conseller del Departament d’Indústria i Energia de la Generalitat, càrrec que va deixar el 1996 per assumir el Departament d’Indústria, Comerç i Turisme, des d’on va impulsar la internacionalització del sistema productiu català. El 2002 va acabar la seva etapa de govern i va retornar al món acadèmic. Subirà també és professor emèrit d’administració d’empresa a l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa (IESE).

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb