Antoni Noguera considera una ‘anomalia democràtica‘ la querella presentada contra ell per la patronal Fevitur per presumpta prevaricació administrativa en la regulació del lloguer turístic a Palma. La demanda ha estat admesa a tràmit per un jutjat i s’ha obert una investigació contra el batlle. ‘És un intent de suplantar el poder municipal a través de querelles de certs poders econòmics relacionats amb l’especulació’, diu a VilaWeb.

Noguera denuncia que aquests grups de poder tenen ‘molta capacitat econòmica i aquestes maniobres els surten gratuïtes’. ‘Hem de deixar-los clar que no farem ni un pas enrere’, diu. I anuncia que presentaran recurs contra l’admissió a tràmit de la denúncia penal de Fevitur.

‘Teníem l’obligació i la necessitat d’aprovar aquesta regulació. El procés administratiu tècnic i jurídic ha estat impecable’, explica. També destaca el suport social amb què ha comptat la iniciativa. ‘La regulació s’aprova després que es presentàs la primera iniciativa popular municipal demanant aquesta actuació que respon a l’interès general.’ Noguera diu que el lloguer turístic és un tema molt sensible que ha generat molts problemes de convivència. ‘La nostra gestió en aquest tema ha disposat d’un suport social extraordinari’, conclou.

La decisió de la jutgessa d’Instrucció número 5 de Palma, Ana San José ha despertat una campanya de solidaritat i d’indignació a la xarxa, on es denuncia la pressió dels poders econòmics després que l’ajuntament aprovés el mes d’abril una limitació del lloguer vacacional en tot el municipi, prohibint el lloguer d’habitatges plurifamiliars i permetent el de cases unifamiliars, amb el suport de PSOE, Més i Podem, i el vot en contra de PP i Ciutadans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb