El grup ‘La Nueve’ d’Anonymous ha piratejat la pàgina web de Vox i ha revel·lat que el partit ultra no compleix la llei de protecció de dades en el tractament de les dades dels prop de trenta mil ciutadans registrats. ‘Diran que les seves dades estaven protegides i xifrades (FALS, claus d’accès en pla o en MD5). Les taules sensibles i els prop de 30.000 registres són a la xarxa i a la premsa. El que passi a continuació, ens rellisca’, han escrit a Twitter.

Els activistes diuen amb sorna que es diculpen per haver ‘xafardejat la seva robeta interior’ i expliquen que s’han adonat que fa dies que des de Vox modifiquen la web, ‘buidant/xifrant les taules’, perquè algú els va avisar, però que ja era ‘una mica tard’. ‘Erem a les vostres cloaques des de feia temps’, expliquen.

A més, els activistes d’Anònymous fan burla de Vox i diuen que són tan ‘bàsics’ que van encarregar a un simpatizant de Torrejón de Ardoz (Madrid) que els fes la web ‘i la pengi en 1&1 amb un WAF estil Petete’.

Tot i així, abans de publicar les captures de pantalla van donar fins a les 20 hores d’ahir per a corregir els forats de seguretat, ‘perquè després se us saturarà de pentesters buscant el forat’. Un pen test (prova de penetració) és un atac a un sistema de seguretat informàtic per a trobar-ne les debilitats.

Vox denuncia l’atac
Des del compte de Twitter del partit ultra han reconegut haver patit un atac a la seva web i diuen que l’han denunciat ‘perquè els autors no quedin impunes’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb