El col·lectiu Anonymous ha activat l”operació Catalunya’, una sèrie de ciberatacs contra pàgines web de l’estat espanyol, en defensa de Catalunya. La primera web que han tombat ha estat la del Tribunal Constitucional espanyol, que es troba inoperativa des d’aquesta matinada.

En diversos comptes a Twitter i amb les etiquetes #FreeCatalunya i #OpCatalunya, els seguidors d’Anonymous han anunciat els atacs i han avisat que n’hi hauria més.

 

Els mateixos activistes ja van anunciar, el passat 24 de setembre, en un vídeo, que atacarien diverses webs de les institucions espanyoles en defensa de Catalunya.

 

El mateix Departament de Seguretat espanyol s’ha fet ressò de l’anunci dels atacs, i ha reconegut que, aquestes últimes setmanes, diverses pàgines de l’estat espanyol havien estat atacades.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb