L’Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han obert una votació per a escollir el neologisme de l’any 2019. Les paraules candidates són: animalista, emergència climàtica, exoplaneta, menapactòmetre, residu zero, trap, umami, vermuteria i xipar. El dia 16 de desembre es donaran a conèixer els resultats de la votació, a la que s’hi pot accedir en aquest enllaç.

S’entén per neologisme una paraula que es fa servir en el nostre dia a dia i que, o bé no està inclosa en el Diccionari de la llengua catalana, o bé sí que hi és, però amb un significat diferent. El mot guanyador serà candidat a formar part del diccionari normatiu.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.